Kalıcı Oje Nedir?

Kalıcı oje, sıradan ojelere kıyasla çok daha uzun süre tırnaklarda kalabilen, su ile temasında hemen çıkmayan ojelerdir. Son zamanlarda biz kadınların sıklıkla tercih ettiği bu ojeler, yapılarının ve uygulama tekniklerinin farklılığı ile biliniyorlar.

Kalıcı Oje Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kalıcı oje uygulaması için ihtiyacımız olan birkaç ürün söz konusu. Bunlar;

  • Oje bazı,
  • UV/LED lamba,
  • Kalıcı oje,
  • Top coat
  1. Törpüleme Adımıyla Başla

Kalıcı oje uygulaması yapmadan evvel tırnakların törpülemesini öneriyoruz. Kare, oval, ya da badem tırnak şekillerinden en sevdiğini, tırnaklarına uygulayarak şekillendirme adımını tamamlayabiliriz. Ayrıca 3 taraflı tırnak törpüsüyle, tırnaklarının üst yüzeyini de törpüleyip parlatmayı unutmamak gerekir. Bu aşama, tırnakların oje uygulamasında çok daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır.

  1. Oje Bazı Uygula

Bu aşama özellikle de kalıcı oje öncesi son derece önemlidir. Tırnaklarının ojeyi daha iyi tutmasına yardımcı olan bu adım, aynı zamanda kalıcı ojenin ekstra pürüzsüz görünmesini de sağlayacaktır.

  1. UV/LED Lamba ile Sabitle

Kalıcı oje, sürülmeden evvel baz uygulamasını yaptıktan sonra tırnakların UV ışığı altında 30 saniye kadar tutulması gerekiyor. Bu işlem, bazın sabitlenmesini sağlarken ojenin kalıcılığını artırıyor.

  1. Kalıcı Ojeni Uygula

Ve geldik en güzel noktaya. Artık kalıcı ojeyi sürmek için hazırız. Dilediğimiz  renkte seçeceğimiz ojeyi, tırnaklara uyguluyoruz. Seçim senin!

  1. Top Coat ile Sabitle

Bu ifadeyi duymamış ve de “top coat nedir?” diye merak etmiş olabilirsiniz. Hemen açıklayalım: Top coat, ojenin hızlı kurumasını sağlayan mükemmel bir buluş! Siz de bizim gibi ojenin kurumasını beklerken yıllarca beklemiş hissine kapılıyorsanız, bu adımı es geçmemeliyiz.

Kalıcı Oje Nasıl Çıkar?

Tırnağa zarar verme riskinin olduğu bir diğer durumda kalıcı ojenin çıkarılma işlemidir.

Kalıcı ojenin cihaz ile çıkarılmasını ileri derece uzman olmayan kişilere kesinlikle önermiyoruz.

Günümüzde sadece çıkarma işlemleri için özel uçlar üretilmiş olsa da yeterince uzmanlaşmamış kişiler kimi zaman bu hatayı yapabilmektedir.

Elektronik törpü uygulama alanı ve derinliği iyi ayarlanamadığı ya da yanlış uçlar seçildiği zaman doğal tırnağınıza yüksek oranda zarar verir, tırnağınızın üst katmanlarını hızlıca alabilir.

Özel saf aseton içerikli solüsyonları folyo ya da özel mandallarda sarıp, bekleterek ojenin kendiliğinden kalkması ve ardından tahta çubukla tırnaktan yavaş yavaş arındırılarak çıkarılmasıdır.

Tüm çıkarma işlemini tamamladıktan sonra temizlik ve parlatma amaçlı kullandığımız törpüde bi o kadar önemli bu törpünün yumuşak yapıda ki buffer törpü olması gerektiğinin de altını çizmek isteriz.

Özetle doğal tırnağı, kalıcı oje için hazırlama yani yağdan arındırma işlemini ve kalıcı ojeyi çıkarma işlemini dikkatli ve özenli yaparsanız kalıcı oje doğal tırnağa zarar vermez.