Lenf Drenaj Masajı Nedir?

Lenf drenaj makinesiyle yapılan lenf drenaj masajı vücutta yer alan ve hücrelerin beslenmesini sağlayan renksiz sıvının dolaşımının hızlanmasına katkıda bulunur. Bu sayede boşalan yağ hücresi bölgelerinin görünümü düzelir ve sıkılaşır. Diğer yandan lenf drenaj masajının kas sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Vücut sistemine yaptırılan hareketler sayesinde damarlardaki lenfatik akış itilerek lenfatik sistemin düz kasların olduğu bölgeye etki etmesi sağlanır. Diğer bir deyişle lenf drenajı kanda serbest dolaşımdaki yağ asitlerinin kolayca yakılmasına imkan verir.

Fazla kilo ya da selülit sorunu yaşayan veya adet dönemi gibi belirli dönemlerde vücudunda ödem birikimi olanlar lenf drenaj masajı ile bu sorunların üstesinden gelebilirler. Lenf drenaj masajı parmak uçlarından başlanıp yukarı doğru düzenli aralıklarla basınç uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Böylece cilt kalitesi artırılabilir, incelme ve derideki sıkılaşmalar gözle görülür bir hale getirilir.

Manuel lenf drenaj masajında ise vücudun lenf sistemi elle manipüle edilir. Böylece bloke olmuş lenf sıvısının serbest akımı sağlanır. Lenf drenaj masajı dolaşım bozukluğundan kaynaklanan pek çok rahatsızlıkta uygulanabilmekle birlikte tek başına bir çözüm olmaktan öte destekleyici bir uygulama yöntemi olma özelliğine sahiptir. Ödem, şişme, toksin birikimi, akne, çeşitli cilt problemleri, bacaklarda şişme, kilo problemi, selülit, hazımsızlık, kabızlık, hormonal dengesizlik, regl öncesi gerginlik, tekrarlayan enfeksiyonlar, sinüzit, üst solunum yolu hastalıkları, romatizma, eklem iltihaplanmaları, gerginlik ve yorgunluk başta olmak üzere pek çok farklı durumda lenf drenaj masajından yararlanılabilir.

Lenf Drenaj Masajı Faydaları Nelerdir?

Lenf drenaj masajının en önemli etkisi vücuttaki ödemin ve şişkinliklerin giderilmesini sağlamasıdır. Aynı zamanda vücutta çeşitli nedenlere bağlı olarak biriken toksinlerin atılmasına katkıda bulunur. Diğer yandan lenf drenaj masajının selülit görünümünün düzelmesinde de rolü olduğu bilinmektedir.

Hazımsızlık ya da kabızlık sorunu yaşayan kişilerin metabolizmasının hızlandırılmasında lenf drenaj masajı son derece etkilidir. Vücuttaki gerginliğin azaltılmasında önemli bir rol üstlenen lenf drenaj masajının diğer bir etkisi vücuttaki kas hareketlerini düzenlemesi ve kan dolaşımını hızlandırması yoluyla stresi azaltmasıdır.

Metabolizmayı ve kan dolaşımını hızlandırarak uykusuzluk sorununun giderilmesinde de rol oynayan lenf drenaj masajı vücuttaki kolajen üretimini tetikler. Böylece ciltte gençleşme ve ince çizgilerde azalma etkisinin yaratılmasında aktif bir rol üstlenir.

enf drenaj masajı ile vücutta biriken fazla sıvının lenf damarları boyunca hareket ettirilmesi bu sayede lenf sıvısının akışının hızlandırılması amaçlanır. Lenf drenaj masajının bu alanda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip uzmanlar tarafından uygulanması durumunda lenfödem, ödem, yorgunluk, stres, artrit, fibromiyalji, cilt rahatsızlıkları, İnsomnia, sindirim problemleri ve migren atakları konusunda fayda sağlanabilir.

Diğer yandan; konjestif kalp yetmezliği, enfeksiyon, böbrek sorunları, gebelik, felç, pıhtılaşma sorunu, karaciğer sorunları, hormonal sorunlar ve diyabet gibi sorunlar yaşayan kişilere lenf drenaj masajı uygulanmaz.

Vücudun bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan lenf sistemi enfeksiyonla savaşmaya katkıda bulunur. Vücut dokularındaki atıkların ve toksinlerin giderilmesi noktasında lenfatik sistemdeki sıvı son derece etkilidir. Vücutta bazı sağlık sorunlarına bağlı olarak lenf sıvısı birikebilir. Terapötik bir masaj tedavisi olan lenf drenaj masajı ile lenf bezleri yönünde çok hafif basınçla nazik, uzun ve ritmik vuruşlar kullanılarak vücuttaki toksinlerin azaltılması amaçlanır.

Lenf drenaj masajının kaç seans uygulanacağı kişi özelinde belirlenir. Ağrı ya da acı veren bir uygulama olmayan lenf drenaj masajıyla birlikte ödemin ve toksinlerin idrar yoluyla vücuttan atılmasının sağlanması için tuz tüketimi kısıtlanmalı ve günde ortalama 2 litre su içilmelidir.