PROTEZ TIRNAK VE UYGULANMASI

Güzel ve bakımlı görünmeyi seven kadınların en önem verdikleri bakımlardan biri de hiç kuşkusuz tırnak bakımıdır. Tırnaklarının güzel ve bakımlı olması için zaman harcayan kadınlar kimi zaman bu zamanı bulamamakta ve mutsuz olmaktadırlar.

Protez tırnak, günlük hayatın yoğunluğu içinde tırnak bakımına zaman ayıramayan kadınların kalıcı, güçlü ve bakımlı tırnaklara sahip olabilecekleri özellikle de son yıllarda bakım sektörünün gelişmesiyle popülerliği artan bir uygulamadır. Kişinin tırnaklarına daha sağlıklı ve estetik bir görünüm kazandıran, daha uzun süreli, kişinin kendi tırnakları üzerine özel koruyucular uygulandıktan sonra yapılan tırnak uygulamalarıdır.

Tırnaklara sağlıklı, estetik ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran protez tırnak uygulaması, kozmetik mağazalarda satılan takma tırnak gibi zahmetli ürünlere göre daha kolay ve pratik çözüm sağlayan bir uygulamadır. Bu sebeple takma tırnak uygulamaları ile karıştırılmamalıdır. Protez tırnaklar, bakımı yapıldığı sürece 2-3 ay süreyle kullanılabilir ancak takma tırnaklar günlük kullanım içindir. Protez tırnaklar takma olanlara göre çok daha doğal görünür ve uzun ömürlüdür.

Protez Tırnak Nedir?

Tırnaklara güçlü ve estetik bir görünüm kazandıran protez tırnak, son yılların en popüler güzellik uygulamalarından biri. Protez tırnağın akrilik, dipping ve jel olmak üzere 3 farklı çeşidi bulunur. Çeşit fark etmeksizin protez tırnak uygulaması takma tırnaklardan çok daha kolay uygulanır. Aynı zamanda kendi tırnağınmış gibi doğal görünür.

El bakımına istediği zamanı ayıramayan ve bakımlı kadınların çoğunlukla tercih ettiği, çabuk kırılmayan, dayanıklı manikür çözümlerinden olan protez uygulamalarının farklı çeşitleri mevcuttur.

Protez Tırnak Çeşitleri

  • Akrilik Tırnak

Protez tırnak uygulamalarından ilki akrilik tırnaktır. Özel bir toz ve özel bir sıvı kullanılarak uygulanan bu protez tırnak uygulaması bir diğer çeşit olan jel tırnak uygulamalarından farklıdır. Bu teknik daha çok kırılgan ve zayıf tırnaklara uygulanan ve çabuk kırılan tırnak yapısına sahip kişiler için ideal bir protez tırnak uygulamasıdır. Jel tırnak uygulamalarına göre doğal görünüm oranı daha az olsa da oldukça dayanıklıdır ve istediğiniz uzunlukta yapılabilir. Sıvı ve toz karışımı ile yapılan akrilik tırnak, tırnağın boş kısımları doldurularak uygulanır, tırnağın tümünü kaplar ve uygulamadan sonra havayla temas ettikçe sertleşir. Böylece bütünsel bir görünüm elde edilir. İşlem sırasında keskin bir koku oluşabilmektedir ancak uzmanlarca bunun uzun süreli olmadığı ve kişinin tırnaklarına zarar vermediği söylenmektedir.
Akrilik protez tırnaklar diğer çeşitlere göre daha dayanıklıdır, kolay kolay kırılmazlar ve ojelerin kalıcılığı daha fazladır.

  • Jel Tırnak (Poly Gel)

Bu yöntem tırnağa özel bir jel uygulanarak yapılan daha kalıcı ve daha doğal bir duran bir yöntemdir. Jel protez tırnak tekniği tırnak yapısı daha sağlam kişilere uygulanır. Doğal görünümünün yanında temiz, kusursuz ve estetik bir görünüm sağlar.
Jel protez tırnak yönteminde tırnağa uygulanan özel jel madde kendi başına ve çabuk kuruyan bir madde değildir bu sebeple özel ışın yöntemleri ile kurutulur. Özel ışınlar ile kurutulan bu jel, tırnak üstüne sürülür, tırnağın boş ve ince kısımları ile eşitlenir ve form verilir.
4 haftaya kadar kullanılabilen jel tırnaklar akrilik tırnağa göre daha ince yapıdadır ancak akriliğe göre daha fazla tercih edilmektedir. Kalıcı oje özelliği ile el ve ayak tırnaklar için sıklıkla
tercih edilip, kullanılmaktadır.

  • Dipping  Tırnak

Bu yöntem akrilik uygulamasına benzemektedir. Ancak akrilikten ayrılan yönü kokusuz ve mat olmasıdır. Dipping uygulamaları sonucunda tırnak görünümü mat olmaktadır.

Protez Tırnak Nasıl Uygulanır?

Peki ben bu teknikler arasından hangisini seçmeliyim, diyorsan hiç endişelenme! Profesyonel güzellik uzmanlarının, senin için en uygun protez tırnak tekniğini uygulayacağından emin olabilirsin. Senin için hangi yöntem seçilirse seçilsin bu uygulamanın aşamaları son derece basit:

  • Protez tırnak işlemine, kendi tırnağının üzerine özel koruyucu solüsyonlar sürülerek başlanır. Bu uygulama hem kendi tırnağını korur hem de protez tırnağın yapışmasını sağlar.
  • Sonraki aşamada gerçek tırnağının uç kısmına protez tırnak yerleştirilir ve törpüyle istediğin şekle getirilir. * Üçüncü aşamada tırnağının ucu dışında kalan bölge akrilik ya da jel ile kaplanır.
  • Son olarak tırnağın bir bütün olarak pürüzsüzleştirilerek parlatılır.

Protez tırnakların çıkarılması da oldukça basit bir işlem. Özel ürünlerle uygulanan protez tırnak yine özel solüsyonlar kullanılarak çıkarılır. Protez tırnağı yanlış yöntem ve ürünle çıkarmaya çalışmak, gerçek tırnağına oldukça zarar verir. Bu sebeple protez tırnağı çıkarma işlemini uzmanlara bırakmalısın.

Protez Tırnağı Kimler Kullanmalı?

Tırnak yeme alışkanlığın varsa, tırnakların sürekli kırılan hassas bir yapıdaysa, düzgün ve şekilli uzayan bir tırnağa sahip değilsen ve daha şık bir tırnak görünümü istiyorsan protez tırnak uygulamasını tercih edebilirsin. Protez tırnak uygulamasın asıl amacı tırnağına zarar vermeden doğal bir görünüm elde etmek. İşlem sonrasında tırnakların son derece sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşur.

Herhangi bir tırnak sorunu ve rahatsızlığı olmayan kişilerce de uzun süreli kullanımı ve estetik bir görünüm vermesi sebebiyle protez tırnak yaptırılabilir. Ancak tırnak ve ellerinde mantar olanlar tarafından kesinlikle yaptırılmamalıdır.

Protez tırnaklar kişinin kendi tırnaklarına üzerine özel solüsyon uygulanarak yapılır ve tırnaklara zarar vermez. Ancak güçsüz tırnaklara sahip kişiler yaptırmadan önce mutlaka uzmanlara danışmalıdır.

Protez Tırnak Bakımı, Kullanım Süresi ve Çıkarılması

Protez tırnaklar hem estetik görünüm açısından hem de uzun süreli kullanılması sebebiyle oldukça popülerdir. Ancak manikür uygulamalarında olduğu gibi deneyimli ve kaliteli ürünler kullanan uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Her yöntemin farklı uygulama şekli ve ürünleri vardır ancak hepsi için uygulama sonrası hijyen kurallarına önem verilmesi çok önemlidir.
Protez tırnaklar istenilen renk ve çeşitteki ojeler ile kullanılabilir. Ancak ojeyi çıkarmak için asetonsuz oje çıkarıcılar tercih edilmelidir. Kimyasal içeren oje çıkarıcılar protez tırnak yapısına zarar verebilir.

Kimyasal içeren temizlik malzemeleri ile teması halinde de bozulma olabileceğinden özellikle temizlik malzemeleri eldiven yardımıyla kullanılmalıdır. Protez tırnaklar, kimyasal maddeler ile temasına ve hijyen kurallarına dikkat edilerek kullanıldığı ve düzenli bakımı yapıldığı taktirde uzun süre (3-4 hafta) kullanılabilmektedir.

Protez tırnaklar istenildiği zaman çıkarılabilir. Ancak yapımı uzmanlar tarafından gerçekleştirilen bu  tırnaklar, yine uzmanlarca çıkarılmalıdır. Yanlış yöntemler ve ürünler kullanılarak çıkarılması gerçek tırnakların zarar görmesine neden olabilir. Çünkü özel ürünler kullanılarak yapılan bu uygulamalar yine özel solüsyonlar yardımı ile çıkarılmaktadır. İstenilen aralıklarla yenilenebilen protez tırnaklar, gerçek tırnak uzadıkça bakıma ihtiyaç duyar. Bu durumlarda tırnak dibinde oluşan boşluklar yapılan uygulama çeşidine uygun olan ürünler ile tekrar doldurulabilir, kaplanabilir.